Home Riet Activiteiten Werkwijze Contact  
 
 
Veiligheid

Een rieten dak is mooi. Maar het is wel (brand) gevaarlijker dan een pannendak. Gelukkig bestaan er diverse mogelijkheden om uw dak veiliger te maken:
 
 
 
 
  Impregneren:
we brengen een coating aan op de buitenkant van het dak. Deze zorgt bij brand dat er zuurstof onttrokken wordt, waardoor het vuur niet kan branden. Deze behandeling is vooral bedoeld voor vliegvuur (vonken) van buitenaf.
  Dakplaten:
bij een traditioneel gebonden dak wordt het riet op latten gebonden. We kunnen het riet echter ook op geïsoleerde houten platen schroeven. Daardoor heeft het vuur van binnenuit langer de tijd nodig om bij het riet te komen. Als het dak zelf al brandt, gaat dat minder snel dan bij een lattendak.
  Sprinklerinstallatie:
dit systeem ‘ziet’ het als er brand is en reageert dan vanzelf door het dak te blussen met ingebouwde leidingen en spuitkoppen.
  Bliksembeveiling:
hierbij worden er koperen leidingen op het dak aangebracht. Die leiden eventuele blikseminslagen af en zorgen dat u geen schade oploopt aan dak en/of apparatuur.
  Detectiesysteem:
een detectiedraad op het dak kan een beginnende brand al in de eerste seconden opmerken. De draad geeft het systeem vanzelf een waarschuwingssignaal of belt automatisch de alarmcentrale. Dit is een relatief goedkoop systeem dat zijn werking in de praktijk al heeft bewezen. Hoe eerder een brand opgemerkt wordt, hoe beter die te bestrijden is. (Séclusive)